Arcsiblog.:D

Figyálmáztátés

Figyelem! Az oldalon trágár, vagy jóízlést sértő kifejezések VANNAK! Ha problémád van vele, akkor nyomás elinnen, ha meg leszarod, akkor mindek olvasgatod a figyelmeztetést?

Friss topikok

  • lindi_ii: várom már a koncerteket =) (2010.04.18. 11:02) Nélküled dalszöveg Vera néninek:D
  • Beba*: fúúdenagyonszeretlek(LL):) (2010.01.03. 21:52) :)
  • Beba*: amúgy meg az kimaradt,hogy: Te réz. :D (2009.12.28. 22:08) :D
  • ducsika: Szia! Nem értek veled egyet pár dologban, először is ha egy ember oylanokhoz akar tartozni akik ba... (2009.12.10. 20:16) Véleménykifejtés.
  • kritikusolvaso: ohh szegény, szegény. Alternativakent ajánlanám hogy egy jó könyvet végy kezedbe. A kínálat szinte... (2009.11.18. 20:28) Ennyi volt...

Véleménykifejtés.

Arcsíí 2009.12.03. 18:24

Van egy gyerek, -akinek tegyük fel, hogy nincs különösebb agyi betegsége- MINDENKI cseszegeti ilyen, olyan dolgok miatt. Elsősorban az iskolára gondolok. Mert iskolában minden nap megkapja a magáét, és nem is tagadom, elsősorban tőlünk. Én teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy ez egy rendkívül geci viselkedés emberársunkkal szemben, DE kit nem baszogatnak a társai?... Biztos vagyok benne, hogy mindenki mindennap megkapja a szokásos beszólást (buzi, gennyes, pedofil, gyépés...), de nem sértődik rajta vérig, és nem kezdi el megfejelgetni a másikat. Én azt is aláírom, hogy vannak, akik a piszkálódást el tudják viselni, vannak, akik nem. Most akkor két lehetőség van. Az adott ember mindent megtesz annak az érdekében, hogy ne basztassák, mert a semmiért senkit se basztatnak. (A basztatás/szekálás ugyanis legtöbbször egy ember kifigurázása, vagy egy szokásának szándékos félreértése, származhat még egy nagyon félreérthető állapotból, vagy abból, hogy az illető egy nyomorék{és igen, tudom, hogy én is nyomorék vagyok, semmi újat nem mondtál, édesem;) }) A másik eset pedig az, hogy ha nem tudja kerülni az illetőket, esetleg másokkal barátkozni, nem tud változtatni a róla kialakult képen, amiért basztatják, akkor nem egy közösségbe való. A közösség azért van, hogy az egymást valamilyen szinten kedvelő /megtűrő/ emberek együtt legyenek, szórakozzanak (sokszor más emberek kárára). De egy olyan ember nem való a közösségbe, aki akkor se tudna beilleszkedni, ha senki nem szekálná. Mert ugye neki az a jó, ha senki nem szól hozzá. De könyörgöm, ha senki nem szól hozzá, nem az a kirekesztés????? Mert ha ő akkor érzi jól magát, ha egyedül van, mert egy befeléforduló ember, akkor saját maga  rekeszti ki magát, azáltal, hogy nem keresi senki társaságát. Ennél jobban ki lehet rekeszteni valakit azzal, hogy csesztetik??? Nemhinném...   Az meg a másik dolog, hogy egy embert szerintem nem tud a közössége kiközösíteni, vagy kirekeszteni... Ha ez a dolog egy osztályban van, akkor tudni kell arról az osztályról, hogy kurvára nem egységes. Egy átlagos 30 fős osztályban akár 6-7 csoport is kialakulhat. Ha valakit az egyik csoport basztat, akkor kerülje már el a társaságukat, és menjen egy olyan csoporthoz, akik befogadnák.... Mert lenne ilyen csoport, abban biztos vagyok. Mindig van pár lány, aki mindig mindenkihez jószívű, és a társaira mindig maximálisan odafigyel. Soha senkit nem basztat... Ennyivel el lehetne intézni, de nem, ez az emberke továbbmegy. Bármikor elpattanhat egy ér az agyában, amikor "megver". Egyet tudok javasolni: magániskola.

Furcsa, hogy vannak más emberek akik nagyobb csesztetés esetén se sértődnek be. Most csak egy példa jut eszembe. A gimisek tudni fogják, ki az, és talán az illető olvassa is a blogomat, de biztos vagyok benne, hogy most nem fog bevörösödött fejjel szitkozódó kommenteket írni. A lényeg: az emberkének van egy fura tájszólása. A nevelőt "náválő"-nek, a helyszínt "hájszín"-nek mondja. Ezen mindenki nevet természetesen, de akkor se ront nekünk, nem támad meg minket. Ő nem sértődik meg, együtt nevet velünk. Mert engem is ki lehetne röhögni asszem pár dolog miatt:D De ez nem zavar.

Ha emberkénket sem zavarná, rájönne, hogy a szekálódás, baszakodás a természetes velejárója az emberi kapcsolatoknak. De ha nem akkor go magánsuli.
Viszont szerintem ebben a dologban legnagyobbrészt a szülők a hibásak, ugyanis egy gyerek alaptulajdonságai olyanok, amilyennek a szülők tanították /beleverték, ugyanis ez már majdnem családi terror/. Ezeket a tulajdonságokat csak nagyon nehezen és nagyon sok idő alatt lehet megváltoztatni, ha meg lehet. Szerintem meg lehet, csak akarni kell. Minden akaraton, hiten, és kitartáson múlik. Ha meg akarok változni, meg is tudok. De ha nem akarok, akkor maradok ugyanolyan, és ugyanúgy fognak basztatni a többiek. Úgyhogy szerintem semmiképp nem a gyerek az oka. Mindig inkább a szülőket kell megnézni. Abból minden kiderül. Remélem nincs otthon fegyverük.
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allnightlong.blog.hu/api/trackback/id/tr911571804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ducsika 2009.12.10. 20:16:42

Szia!
Nem értek veled egyet pár dologban, először is ha egy ember oylanokhoz akar tartozni akik basztaták szíve joga lehet, hogy így érzi jól megát.
A második, nem ér, hogy mindenért a szülőket hibáztatod. ismerek valakit, akinek a szülei imádnivalóak, de a srác egy lúzer, bunkó és közveszélyes de a szülei mindent megadnak neki, és náluk sose volt gond, hogy beilleszkedjenek, szal nem jellemző, hogy a szülő hibája a gyerek gyökérsége. Ha valaki szerencsétlen az magától olyan és nem kell a szülőket hibáztatni.
Ennyi
Nah pussz:D
süti beállítások módosítása